Vodič: Kako nanijeti maskaru kao profesionalac da biste uživali u dugotrajnoj šminki cijeli dan!

Vodič: Kako nanijeti maskaru kao profesionalac da biste uživali u dugotrajnoj šminki cijeli dan!

Većina nas ne shvaća da pravilno nanošenje maskare može potpuno promijeniti naš izgled i estetiku šminke. Bilo da ste ljubitelj delikatne definicije trepavica ili preferirate jaku i upečatljivu šminku, trebate znati kako pravilno nanijeti maskaru.

Što čini vješto nanošenje maskare toliko važnim?

Pravilno nanesena maskara na trepavice ključ je za definiranje vaših očiju. Uz dobru i estetski dopadljivu šminku, oči izgledaju veće i definiranije. Svi želimo duge i guste trepavice, pa proizvođači maskara ispunjavaju mnoge naše zahtjeve stvarajući inovativne maskare za zgušnjavanje, produljenje ili uvijanje, a ponekad čak i 3-u-1. No, ako maskaru ne nanesete pravilno, ni najskuplja i najbolja maskara vam ne može pomoći.

Nanošenje previše proizvoda, ljepljive trepavice koje podsjećaju na paukove noge, mnoštvo grudica koje otpadaju s trepavica i razmazane crne mrlje na kapcima - neke su od najčešćih posljedica lošeg nanošenja maskare koje mogu potpuno uništiti estetiku šminke. Naprotiv, može se stvoriti groteskni učinak koji nema apsolutno nikakve veze s elegantnom šminkom. Ako želite izbjeći ove nezgode i sanjate o estetski lijepoj i dugotrajnoj šminki očiju, pogledajte naše savjete za šminku i pravilno nanošenje maskare.

Kako nanijeti maskaru - priprema je prioritet!

Ovo je možda najvažniji korak za zadržavanje maskare na trepavicama. Maskara se sigurno neće uhvatiti za trepavice prekrivene nečistoćama od proizvoda za njegu kože, šminke, prašine ili mrtve kože. Ovo je najbitniji aspekt za stvaranje dugotrajne i estetske šminke, a ujedno je i najčešće zanemarena aktivnost. Svoje trepavice možete odmastiti na vrlo jednostavan način. Sve što trebate učiniti je pravilno ga njegovati te ih, primjerice, oprati s malo pjene od gela za lice ili barem dobro isprati vodom. Također možete koristiti poseban šampon za trepavice i obrve. Ovi nježni proizvodi odlično ispiru svu prljavštinu, sebum i ostatke šminke.

Ovako pripremljene trepavice rado će prihvatiti svojstva maskare i osigurati da ona ostane postojana. Fleksibilne i hidratizirane trepavice također štite od proizvoda koji se ljuskaju!

Kako nanijeti maskaru - je li uvijač za trepavice must-have?

Nije nužno! Iako je vrlo važsan za najbolje rezultate šminkanja. Pravilno korišten uvijač za trepavice zasigurno može:

  • podignuti trepavice,
  • dati im jake kovrče,
  • učiniti da vaše trepavice izgledaju duže.

Kako koristiti uvijač za trepavice?

Vrlo je jednostavno i intuitivno. Držite se ovih jednostavnih koraka, ali zapamtite da se UVIJEK koristi uvijač za trepavice prije nanošenja maskare! Korištenje nakon nanošenja maskare može slomiti trepavice!

  1. Otvoreni uvijač za trepavice približite oku i provjerite jesu li sve trepavice u razmaku između gornjeg i donjeg vrha.
  2. Kada donji vrh bude blizu linije trepavica, zategnite ga umjerenom snagom. Držite se na udaljenosti od linije trepavica i nemojte povlačiti uvijač za trepavice jer na taj način možete iščupati trepavice.
  3. Pričekajte 10-20 sekundi. Što dulje pritišćete trepavice, učinak će biti spektakularniji.
  4. Otvorite uvijač za trepavice i pomičite ga prema krajevima trepavica, zatim ga ponovno zatvorite i držite 5-10 sekundi - to će dodatno pojačati uvijanje.
  5. Gotovi ste! Ako želite još više pojačati efekte, možete ponoviti radnju. Međutim, ne zaboravite nanijeti maskaru odmah nakon upotrebe uvijača za trepavice. To će dobro popraviti kovrču.

SAVJET: Ako želite pojačati učinak uvijača za trepavice, možete ga lagano zagrijati, primjerice sušilom za kosu. Trepavice su ipak dlačice i najbolje se oblikuju uz pomoć topline.

Kako nanijeti maskaru - krenimo na glavni dio!

Poanta. Ako ste već temeljito očistili trepavice i uvili ih uvijačem za trepavice, krajnje je vrijeme da prijeđete na ono glavno: kako nanijeti maskaru? Većina žena jednostavno povuče četkicu preko trepavica, često krenuvši od sredine, i tu je kraj. Ima li nešto loše u ovome? Ne - ako želite suptilno istaknuti trepavice, to je vaš osobni izbor. Međutim, vaša linija trepavica neće izgledati deblja, a trepavice se neće činiti dužima i gušćima. Ako to želite promijeniti, morate obratiti pozornost na nekoliko važnih čimbenika.

ODABIR PRAVE MASKARE ZA VAŠE TREPAVICE

Važno je obratiti pozornost na potrebe svojih trepavica i što zapravo želite učiniti s njima. Ako ih želite produžiti, odaberite maskaru za produljenje, po mogućnosti onu koja ujedno i uvija trepavice. Jesu li vaše trepavice tanke i svijetle? Maskara koja zgušnjava bit će najbolje rješenje. Želite maksimalnu dužinu, volumen i kovrče? Odaberite 3-u-1 maskaru.

IMAM PRAVU MASKARU, ŠTO JE SLJEDEĆE?

Vrijeme je za šminkanje. Kako nanijeti maskaru? Ne zaboravite očistiti štapić od viška proizvoda nakon što ga izvučete, možete ga jednostavno istrljati maramicom. Najvažnije je da maskaru počnete nanositi od korijena trepavica. Ovo je presudno da bi linija trepavica izgledala deblje, a na kraju krajeva, to je ono što svi želimo, zar ne? Pomičući četkicu prema gore duž trepavica, pokušajte napraviti cik-cak pokrete. To će savršeno rasporediti proizvod po trepavicama, a trepavice će biti bolje razdvojene jer čekinje mogu doprijeti do prostora između trepavica. Kada se malo osuši (oko 30 sekundi), možete dodati još jedan sloj kako biste poboljšali rezultat.

SAVJET: Želite li postići efekt mačkastih očiju, prvi sloj maskare nanesite od sredine oka prema vanjskom kutu oka. Tek tada nanesite još jedan sloj maskare na cijele trepavice.

TREBAM LI NANOSITI MASKARU NA DONJE TREPAVICE?

Ovisi o tome kako se osjećate. Neki kažu da je to nužno jer se bez toga stvara kontrast na kapku. U tome ima dosta istine, pogotovo ako volite jako nanositi maskaru. Stoga pazite da održite ravnotežu. Ako nanesete samo jedan fini sloj na trepavice i ne sviđa vam se učinak, ne morate to učiniti sljedeći put. Također, imajte na umu da ako je vaša kosa svijetla (plava, riđa), pretjerano nanošenje maskare na trepavice može biti u lošem kontrastu s vašim crtama lica.

KAKO NANIJETI MASKARU NA DONJE TREPAVICE?

Postoje dvije tehnike. Donje trepavice premažite držeći četkicu okomito. Vrhom štapića dodirnite trepavice i uvjerite se da su trepavice razdvojene na taj način. Ova metoda dobro funkcionira za kratke donje trepavice. Vlasnice dužih donjih trepavica mogu koristiti četkicu na standardan način, držeći je vodoravno i pomičući s jedne na drugu stranu. Prilagodite način svojim potrebama i provjerite koliko će vam biti ugodno!

Kako nanijeti maskaru - je li moguće još više pojačati efekte maskare?

Pa, da. Osim jednostavnog dodavanja više slojeva maskare ili korištenja uvijača za trepavice, možete investirati u bazu za maskaru. Ako ste se ikada susreli s pojmom prozirna maskara, o tome se radi. Ova vrsta proizvoda namijenjena je povećanju postojanosti šminke, zgušnjavanju i produživanju trepavica, uvijanju, kao i njegovanju.

Ovaj proizvod se nanosi na trepavice neposredno prije nanošenja maskare. Primer za maskaru precizno razdvaja trepavice i ravnomjerno ih prekriva, povećavajući im volumen i duljinu. Formira podlogu na trepavicama, dopuštajući maskari da ih ravnomjerno prekrije, čineći bolje prianjanje zahvaljujući elastičnim svojstvima primera - maskara se neće mrviti niti razmazati ispod očiju.

Prozirna maskara sadrži hranjive i hidratantne sastojke poput biljnih ekstrakata i pantenola. Čine trepavice glatkima, daju im sjaj, povećavaju sintezu proteina i značajno ih jačaju.

Kako nanijeti maskaru - njega za vašu maskaru

Bez obzira koliko se trudili savršeno nanijeti svoju maskaru - ako ne tretirate svoju maskaru kako treba, neće učiniti puno. Vrijedno je brinuti se o svojoj kozmetici i pokušati joj pravilnom upotrebom produžiti vijek trajanja. Maskara zahtijeva isto. Osim što ga treba čuvati na prilično stabilnoj temperaturi, daleko od sunca, također se možete potruditi da zrak ne uđe u ambalažu. Pokušajte kliziti štapić unutra i van pod blagim kutom, tako da uđe manje zraka i da se maskara ne osuši prerano. Nikada ne pomičite četkicu gore-dolje kako biste dobili više proizvoda! Samo nježno izvadite štapić i nagnite ga pod kutom kako biste pokupili više maskare. Upamtite da na ovaj način možete uštedjeti novac jer ga nakon mjesec dana nećete morati potrošiti na novu maskaru.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti