Must-have za umjetnike trepavica: pinceta za nadogradnju trepavica

Must-have za umjetnike trepavica: pinceta za nadogradnju trepavica

Umjetnici trepavica mogu stvoriti zapanjujuće izglede trepavica koji traju tjednima i štede nam vrijeme tijekom jutarnje rutine šminkanja. No, da bi njihov rad bio u potpunosti učinkovit - potrebna im je dobra pinceta za trepavice. Saznajte zašto su ovi dodaci za nadogradnju trepavica toliko važni.

Koja je razlika između pincete za nadogradnju trepavica i obične pincete?

Na prvi pogled, ako niste upućeni u ovu temu, razlika je samo u izgledu. Obične pincete, koje vjerojatno imate u kozmetičkoj torbici, male su, a vrhovi bi im se trebali pravilno spojiti kako bi precizno uhvatili male stvari, poput neželjenih, zalutalih dlačica obrva.

Kakav je slučaj s pincetom za nadogradnju trepavica? Pribor koji trenutno imamo na tržištu je stvarno profesionalan. Materijali korišteni za izradu ovih alata su najviše kvalitete jer su odgovorni za udobnost i stilista i njegove klijentice. Osiguravaju precizno prianjanje pojedinačnih umjetnih trepavica, njihovo stavljanje u ljepilo i nanošenje na prirodne trepavice. Pincete za nadogradnju trepavica su ultra lagane i prilično fleksibilne, a samim time - nevjerojatno praktične. Zašto je to toliko važno?

Pinceta za nadogradnju trepavica - produžetak ruke profesionalca

Od 2005. godine, od prvih dana ekstenzija trepavica (uglavnom klasičnom metodom), popularnost ovog tretmana je stalno rasla, ali tada nije bilo toliko klijentica koje su ga željele isprobati. Stilisti su koristili norveške čelične pincete, koje su doista bile idealan alat za to vrijeme, iako su bile prilično teške. Kako je rasla dostupnost tretmana i njegova reputacija, kozmetički saloni su imali sve više klijenata, a stilisti za trepavice polako su počeli osjećati napor uzrokovan stalnim radom s takvim pincetama.

Zato trenutno koriste lagane i precizne dodatke koji ne opterećuju zapešća ili prste stilista tijekom dugih sati kreiranja različitih stilova trepavica. Vrhovi pinceta za nadogradnju trepavica su raznoliki pa svaki umjetnik trepavica može isprobati različite verzije i odabrati pribor koji će im posao učiniti učinkovitijim i ugodnijim.

ZABAVNA ČINJENICA: Kao i naše ruke, pinceta za trepavice navikava se na pritisak naših prstiju. Zato ćete svaki put kada kupite novu pincetu za nadogradnju trepavica, iako je iste marke i potpuno istih karakteristika, na prvu imati osjećaj kao da u ruci držite sasvim drugu pincetu. Ovaj dodatak se prilagođava našim rukama i našem poslu.

Pinceta za nadogradnju trepavica - koje vrste razlikujemo?

Nanošenje nadogradnje trepavica zahtijeva ne samo vještinu i strpljenje, već i odgovarajući pribor. Pincete za trepavice ključni su dio ovog procesa, stoga svaki stilist za trepavice mora imati prilično veliku i raznoliku zalihu istih. Dijele se u dvije vrste:

  • ravne pincete - njihova glavna funkcija je odvajanje trepavica; dugi i uski vrhovi ove pincete klize između trepavica, tako da možemo odvojiti jednu trepavicu koja nam treba, na koju ćemo odmah zalijepiti umjetnu trepavicu ili grozd umjetnih trepavica,
  • zakrivljene pincete - njihova uloga je nešto drugačija, jer služe za izvlačenje trepavica iz posuda, nanošenje na prave trepavice i prije svega - olakšavaju nam stvaranje lepeza trepavica.

SAVJET: Zakrivljene pincete razlikuju se ne samo po vrhovima već i po dizajnu cijelog držača. One su suženi u području koje pokazuje gdje bi trebao biti pritisak kada ih koristite. Kada želimo maksimalno zatvoriti pincetu, tu najjače pritišćemo palcem. Međutim, morate biti oprezni i prilagoditi snagu koju koristite svojoj vrsti pincete. Ako je pritisak prejak, savitljiva pinceta će se početi savijati i propuštati trepavice, umjesto da ih dobro uhvati.

Na što obratiti pozornost pri odabiru pincete za nadogradnju trepavica?

Odabir pinceta za nadogradnju trepavica ovisi o preferencijama i tehnici stilista koje razvijaju tijekom godina iskustva. Ne radi se o tome da oblik vrha pincete (kopito, L oblik ili kut od 40°) odgovara određenoj metodi nadogradnje. Pincete imaju različite profile vrhova tako da svaki umjetnik trepavica može pronaći pravi alat za sebe.

Saznajte na što treba obratiti pozornost pri odabiru pinceta:

  • Materijal pinceta za trepavice. Nehrđajući ili kirurški čelik je najbolja opcija jer će pinceta jednostavno biti izdržljivija, otpornija na oštećenja i služit će vam dulje vrijeme. Također, njihovo čišćenje bit će puno lakše.
  • Ergonomija pinceta za trepavice. Prije nego što se odlučite za kupnju određene pincete, provjerite odgovara li vam njezin oblik. Ovo je ključ lijepog izgleda jer vam pravilno oblikovani dodaci olakšavaju posao i ne opterećuju zglob.
  • Snaga stezanja pincete za trepavice. To je od velike važnosti, te je preporučljivo odabrati pincetu s blagom silom stezanja. Podsjećamo da oblikovanje trepavica podrazumijeva višesatni rad i pritom ne biste trebali naprezati ruke.
  • Dizajn pinceta. Odlučite se za minimalizam i odaberite jednostavne srebrne pincete bez ikakvih ukrasa poput boje na ručkama koje će se prilikom čišćenja pribora otkinuti i više neće izgledati estetski ugodno. Isto tako, izbjegavajte pocinčane pincete (zlatne boje) ili one od "duginog" čelika. Čišćenje pinceta u soničnoj perilici ili jakim kemikalijama uzrokovat će ružne promjene boje.
  • Trebali bi biti ručno izrađene. Kada kupujete pincetu koju želite koristiti za vrlo precizan posao, morate biti sigurni da će biti dobro oblikovana i kvalitetna. Samo ručno izrađene pincete su stručno pregledane i ispravno testirane.

Pinceta za nadogradnju trepavica - koja je razlika između pinceta za trepavice s jednom i s dvije stezaljke?

Pincete za trepavice dijele se na one s jednom i one s dvije stezaljke. Stezaljka je mjesto gdje se pinceta zatvara. Ovo je jedina tehnička karakteristika pinceta koja ih razlikuje u smislu primjene.

  • Pinceta s jednom stezaljkom - kada je zatvorena, vrhovi pincete se odmah spajaju cijelom dužinom.
  • Pinceta s dvije stezaljke - u zatvorenom stanju vrhovi pincete se susreću samo na jednom mjestu, a tek nakon pojačanog pritiska (zatezanja pincete) cijeli vrhovi se spajaju cijelom dužinom.

Što to znači u praksi? Pinceta s jednom stezaljkom osigurava precizno hvatanje i nanošenje trepavica. Može se koristiti pri izradi lepeza za trepavice metodom motanja na traku ili preplitanja. Pinceta s dvije stezaljke olakšava izradu lepeza trepavica shimmy metodom, koja je najpopularnija i najbrža metoda izrade lepeza trepavica. Kako funkcioniraju te različite metode?

Metode pravljenja lepeze trepavica

Postoji 5 metoda stvaranja lepeza za trepavice, i to su:

  • Metoda shimmy - pincetom s dvije stezaljke uzimamo željeni broj trepavica koje se nalaze na traci ljepila. Lagano zategnemo pincetu (tako da trepavice budu u nepritisnutom prostoru između dva vrha) i uz minimalne pokrete ljuljamo pincetu s jedne strane na drugu dok se trepavice ne rašire i formiraju lepezu. Zatim maksimalno zategnemo pincetu, odlijepimo lepezu sa trake i nanesemo je na oko.
  • Metoda lean and pick-up - ova metoda dizajnirana za 2D trepavice uključuje hvatanje dviju trepavica s ruba trake trepavica pincetom i njihovo uklanjanje pokretom poput povlačenja. Naravno, to morate učiniti nježno kako ne biste oštetili nježne trepavice.
  • Metoda motanja na trakicu - treba otkinuti potrebnu količinu trepavica s trakice ali samo do polovice njihove duljine kako se ne bi u potpunosti skinule s trakice. Zatim vrhovima pincete nježno grebite trepavice dok ne formiraju pravu lepezu, zatvorite pincetu do kraja i skinite lepezu trepavica kako biste je nanijeli na prirodne trepavice.
  • Metoda preplitanja - uzmite odabrani broj trepavica s trake ljepila i ubacite ih malo dalje na traku. To povećava slobodu stvaranja lepeze trepavica. Vrhovima pincete odvojite lepezu trepavica, a zatim formiranu lepezu nanesite na trepavice.
  • Metoda prstiju - odlijepite potrebnu količinu trepavica pomoću pincete i vrhovima prstiju oblikujte lepezu trepavica.

Izrada lepeza za trepavice umjetnost je koja zahtijeva preciznost i praksu. Različite tehnike osiguravaju različite učinke, od prirodnog izgleda trepavica do izražajnih stilova trepavica. Svaka tehnika zahtijeva spretnost, a odabir prave metode ponekad ovisi o željenom učinku, vrsti trepavica koje se koriste te osobnim preferencijama umjetnika trepavica i njegove klijentice.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti