Vodič: Kako njegovati umjetne trepavice?

Vodič: Kako njegovati umjetne trepavice?

Njega umjetnih trepavica jednako je važna kao i njega prirodnih trepavica. Svakako želite što duže zadržati efekte nadogradnje trepavica, kako bi produžili vrijeme prije sljedećeg posjeta vašeg umjetnika trepavica. Ovdje možete pronaći nekoliko jednostavnih savjeta o tome kako njegovati ekstenzije trepavica, kao i umjetne trepavice, magnetske trepavice i DIY grozdove trepavica.

Umjetne trepavice - zašto ih je potrebno njegovati?

Nadogradnje trepavica su neinvazivni tretman koji vam omogućuje da tjednima uživate u lijepo definiranom pogledu. Međutim, da biste to učinili, neophodno je naučiti opća pravila njege umjetnih trepavica. Bez odgovarajuće njege, izgled vaših trepavica neće dugo ostati u dobrom stanju, a izgubit ćete vrijeme i novac.

Njega umjetnih trepavica podijeljena je u dvije faze:

  • do 48 sati nakon upotrebe, vrijeme posebne njege,
  • 48 sati nakon upotrebe.

Danas ćemo vam reći više o obje faze njege umjetnih trepavica, a dobit ćete i nekoliko savjeta kako da stil svojih trepavica zadržite što je duže moguće. Također će biti informacija o tome kako njegovati trepavice u obliku trake, magnetske trepavice i DIY trepavice. Zapamtite, pravilna njega umjetnih trepavica ključ je za održavanje dugotrajnog izgleda.

Kako njegovati umjetne trepavice - prvih 48 sati

Ovo je najvažniji korak u njezi umjetnih trepavica, zaslužan za postojanost kompletnog izgleda trepavica. Prva dva dana nakon postavljanja umjetnih trepavica je vrijeme kada se ljepilo mora stvrdnuti. Ako se u ovoj fazi dobro brinemo i pridržavamo se svih uputa našeg umjetnika trepavica, efekti će sigurno dugo trajati.

Postoje 4 ključne točke kojih se morate pridržavati prvih 48 sati nakon tretmana nadogradnje trepavica:

  1. Pokušajte ne dirati trepavice previše.
  2. Izbjegavajte kontakt s vodom. Zaboravite na bazen, saunu ili vruće kupke jer vlaga i toplina štete ljepilu.
  3. Pokušajte se suzdržati od nanošenja kozmetike oko očiju. Ne koristite šminku za oči (maskara, sjenilo, olovke za oči itd.), dvofazna sredstva za skidanje šminke ili masne kreme za lice (uljne tvari mogu otopiti ljepilo). Ako je ipak potrebno da to koristite, budite maksimalno oprezni tijekom primjene.
  4. Obratite pažnju na to kako spavate. Najbolje je spavati na leđima kako ne biste trljali trepavice o jastuk. To može utjecati na trajnost učinaka.

Kako njegovati umjetne trepavice - nakon 48 sati

Važna je i njega umjetnih trepavica nakon 48 sati. Zahvaljujući njoj imamo stvaran utjecaj na izgled trepavica i njihovu trajnost. Iako više ne morate posebno brinuti o svojim trepavicama, još uvijek vrijedi pripaziti na određene aktivnosti i proizvode poput:

  • nemojte koristiti sredstva za skidanje šminke na bazi ulja (npr. dvofazne micelarne losione ili ulja za šminkanje) - iako se ljepilo već uspjelo vezati, ulja ga mogu oslabiti,
  • operite kapke i trepavice namjenskim proizvodom koji preporučuje vaš umjetnik trepavica jer njihove formule ne oštećuju ljepilo i nježne su za oči,
  • nemojte nepotrebno dodirivati i povlačiti umjetne trepavice, jer unatoč vezivanju ljepila svako mehaničko oštećenje može negativno utjecati na izgled vaših trepavica,
  • pročešljajte trepavice špulom koji inače dobivate od umjetnika za trepavice i pazite da četkica uvijek bude čista,
  • ograničite posjete bazenu, sauni ili solariju, jer vlaženje trepavica zbog predugog izlaganja visokim temperaturama može utjecati na ljepilo,
  • učinci nadogradnje trepavica klasičnom, volumenskom ili hibridnom metodom izgledaju dovoljno spektakularno, pa možete slobodno na neko vrijeme odustati od upotrebe uvijača za trepavice jer može oštetiti sintetičku dlačicu,
  • budite oprezni tijekom svakodnevne njege, ako trebate nanijeti proizvod za područje oko očiju, neka to bude nježna krema (odustanite od ulja, vazelina i masnih krema), pažljivo utapkajte kremu ispod donjeg kapka,
  • ako želite li šminkom naglasiti efekt ekstenzija trepavica, nemojte koristiti vodootpornu kozmetiku (maskara, olovka za oči) nego se odlučite za kozmetiku napravljenu za ekstenzije trepavica poput posebnih maskara.

Kako njegovati umjetne trepavice - pranje ekstenzija trepavica

Iako neke još uvijek ova informacija čudi, ali da - trepavice treba oprati. Normalno je da ih prilikom skidanja šminke očistimo od šminke, a potom isperemo vodom ili očistimo pjenom ili gelom za lice. Kod prirodnih trepavica ova bi metoda možda i mogla proći test, ali kod umjetnih - ne nužno. Gelovi za lice mogu biti prejaki ili sadržavati ulja koja utječu na efekt trepavica.

S čim oprati ekstenzije trepavica i koliko često to raditi?

Ponekad vam vaš umjetnik trepavica može dati ili preporučiti poseban šampon za pranje trepavica. Isplati ga se koristiti jer je proizvod nježne formule, a njegov pH je blizak prirodnom pH suza. Kao rezultat toga, oči nisu nadražene, a trepavice - i umjetne i prave - dobivaju nježnu njegu i pravilno čišćenje. Za ovaj zadatak možete koristiti mekanu četkicu jer vam omogućuje da dobro rasporedite proizvod po trepavicama i dosegnete sve male prostore između njih.

Kako njegovati umjetne trepavice na traci i magnetne trepavice?

Umjetne trepavice na traci i magnetske trepavice vjerojatno neće zahtijevati posebnu njegu. Koriste se za jednodnevni styling. Ove trepavice potrebno je skinuti prije spavanja jer u oba slučaja ljepilo za trepavice ili posebna olovka za oči s česticama željeza dolaze u izravan kontakt s nježnom kožom kapaka. Predugo nošenje takvih proizvoda može dovesti do alergijskih reakcija ili iritacije. Najvažnije je ograničiti dodirivanje trepavica tijekom dana jer drogerijska ljepila to ne podnose i trepavice se mogu odlijepiti.

Kako njegovati DIY grozdove trepavica?

Umjetne grozdove trepavice za DIY primjenu kod kuće dugotrajnija je metoda koja može trajati oko 5 dana. Prema recenzijama korisnika, pravilna njega grozdova trepavica čini da učinak traje malo duže na oku.

Kao i u prethodnim slučajevima, preporuča se ne pretjerano dirati grozdove trepavica. Međutim, imaju povećanu otpornost na vlagu jer se ne lijepe običnim drogerijskim ljepilom već posebnim bonderom koji nanosimo na prirodne trepavice prije nego što ih spojimo s umjetnim grozdovima. Ipak, dobro je izbjegavati saune ili duge tople kupke. Korištenje sealera još je jedan važan korak u njezi umjetnih trepavica. Osim što neutralizira ljepljivost bondera, popravlja efekte, zbog čega većina proizvođača navodi da je dobra ideja koristiti sealer svaku večer dok nosite grozdove trepavica.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti