Vodič: Kako nanijeti trepavice kod kuće korak po korak

Vodič: Kako nanijeti trepavice kod kuće korak po korak

Umjetne trepavice odličan su način da se uljepša pogled svake žene. Međutim, nemamo svi vremena provesti nekoliko sati u kozmetičkom salonu. Tretman nadogradnje trepavica također je povezan s velikim troškovima. Srećom, postoje jednako impresivne i jeftinije metode nadogradnje trepavica koje možete napraviti bez napuštanja svog doma.

Koje umjetne trepavice odabrati?

Razlikujemo tri načina nadogradnje trepavica kod kuće:

Svaki od njih karakterizira potpuno drugačiji način primjene. Upoznajte ih bolje i sami odlučite koji će vam najbolje odgovarati. Upamtite da se ne računaju samo rezultati, već cijeli proces oblikovanja koji bi trebao biti jednostavan, brz i siguran.

DIY grozdovi trepavica

Umjetni grozdovi trepavica kao nadogradnja trepavica kod kuće najsigurnija su i najdugotrajnija metoda od gore spomenutih. Koje su njihove glavne prednosti?

  • grozdovi trepavica su postavljeni na fleksibilne, tanke trake koje su neprimjetne prilikom nošenja,
  • grozdovi trepavica nanose se ispod prirodnih trepavica koje se prethodno premazuju posebnim bonderom tako da stil izgleda vrlo prirodno, a spojevi su nevidljivi,
  • proizvodi koji se koriste za DIY ekstenzije trepavica ne dolaze u dodir s nježnom kožom kapaka,
  • nanošenje grozdova trepavica traje manje od 10 minuta i rezultat traje oko 5 dana,
  • možete ih skinuti u bilo kojem trenutku uz pomoć odstranjivača,
  • izbor stilova je vrlo širok i svatko može pronaći nešto za sebe.

Što vam je potrebno kako biste nanijeli DIY grozdove trepavica?

Za nanošenje grozdova trepavica kod kuće trebat će vam više od uobičajenog ljepila i pinceta. Prije nego što odaberete ovu metodu, korisno je znati koji će vam proizvodi i alati biti potrebni za stvaranje lijepog i dugotrajnog izgleda:

  • Grozdovi trepavica za DIY primjenu kod kuće, zatvoreni u pristojnoj kutiji koja ih štiti od oštećenja.
  • Bonder - posebno ljepilo za "uradi sam" ekstenzije trepavica. Njegova formula je ljepljiva i ne isušuje se kao obično ljepilo za trepavice. To vam daje potpunu kontrolu nad gotovim izgledom.
  • Kako biste nanošenje učinili lakšim i učinkovitijim, zgodan je posebno oblikovan aplikator za umjetne trepavice koji lako spaja grozdove trepavica s prirodnim.
  • Sealer - fiksator za DIY nadogradnje trepavica. Nanesite ga na trepavice nakon nanošenja kako biste neutralizirali ljepljivost bondera i popravili stil.
  • Sredstvo za uklanjanje umjetnih trepavica koje vam omogućuje sigurno i nježno uklanjanje grozdova trepavica u bilo kojem trenutku. Nanosi se po mogućnosti ispod trepavica i nakon nekog vremena grozdovi umjetnih trepavica lagano skliznu s naših kapaka.

Proizvođači DIY grozdova trepavica u svojim trgovinama nude gore navedene proizvode i posebne aplikatore. Također dolaze u setovima za početnike koji sadrže sve potrebne dodatke uključujući odabrani stil trepavica. Cijena takvih setova je prilično privlačna, a proizvodi uključeni u njega traju za mnoge primjene.

Kako nanijeti DIY grozdove trepavica?

Nanošenje umjetnih trepavica za DIY aplikaciju kod kuće je intuitivno i praktično. Uz ove jednostavne upute steći ćete sigurnost da će vaš izgled biti postojan i trajat će do 5 dana!

  • KORAK 1: Dobro očistite trepavice. Možete koristiti poseban šampon za trepavice i obrve koji će ih savršeno pripremiti za nanošenje.
  • KORAK 2: Nanesite svoje DIY trepavice bonderom. Nanesite ga cijelom dužinom trepavica ili od korijena do polovice (najbolje je način nanošenja bondera prilagoditi duljini vaših prirodnih trepavica) i pričekajte 15-20 sekundi. Bonder ne gubi svoju ljepljivost i ne suši se, tako da lako možete nanijeti više grozdova ako želite.
  • KORAK 3: Uhvatite grozd trepavica pri dnu (nikada ne hvatajte vrhove jer možete oštetiti nježni grozd trepavica) i, gledajući prema dolje ili lagano rastežući kapak prema gore, nanesite trepavice ispod svojih prirodnih. Držite razmak od 1 mm od linije trepavica. Ako je grozd trepavica pravilno pričvršćen, prijeđite na sljedeći.
  • KORAK 4: Svaki put kada nanesete trepavice i osjećate da ste zadovoljni s njima, pomoću posebnog aplikatora pritisnite trepavice. Ovo popravlja stil i spaja umjetne i prirodne trepavice. Nakon što su sve trepavice nanesene, još jednom ih pritisnite aplikatorom.
  • KORAK 5: Kada je nanošenje gotovo, vrijeme je da neutralizirate ljepljivost bondera. Koristite sealer za ovaj zadatak. Proizvod ima posebnu četkicu koja vam omogućuje nanošenje proizvoda na područja na koja ste prethodno nanijeli bonder. I gotovi ste!

Ako želite ukloniti trepavice, samo upotrijebite odstranjivač umjetnih trepavica. Nakon što ga nanesete na trepavice, pričekajte oko 30 sekundi i zatim će grozdovi nježno otpasti. Zatim uklonite šminku kao i obično.

Trepavice na trakama

Kao što naziv govori, trepavice na trakama dolaze na dugoj crnoj traci koju lijepimo na kapke. Možemo pronaći mnogo različitih stilova trakastih trepavica koje je lako uskladiti s prigodom.

Kako nanijeti trepavice na trakama?

Prije nego počnete stavljati ovu vrstu trepavica, prvo ih isprobajte na oku. Trake bi trebale biti relativno univerzalne, pa bi vam se moglo dogoditi da su preduge za vaše oči. U tom slučaju ih je potrebno ošišati. Pazite da ne odrežete previše jer rezultati možda neće biti najbolji. Koraci u nanošenju trepavica su vrlo jednostavni:

  • Očistite kapke od ostataka proizvoda za njegu kože.
  • Nanesite malu količinu namjenskog ljepila na traku trepavica.
  • Zalijepite traku na kapak točno iznad linije trepavica. 

Možda ćete naići na probleme tijekom nanošenja trepavica na trakama. Traka može zalijepiti previsoko ili prenisko i pomicati se preko kapka, mrljajući ga ljepilom. Također, kada pokušavate pravilno nanijeti trepavice u blizini jednog kuta oka, ljepilo na drugom kraju trake možda se već osušilo, zbog čega trepavice nisu dobro zalijepljene za kožu. Ne zaboravite skinuti trepavice prije spavanja.

Magnetske trepavice

Značajna razlika kod magnetskih trepavica je nedostatak ljepila za trepavice. Za pričvršćivanje trake na kapak trebat će vam posebna olovka za oči s česticama željeza. Traka za trepavice opremljena je malim magnetima dizajniranim za povlačenje olovke za oči.

Kako nanijeti magnetske trepavice?

Postavljanje umjetnih magnetskih trepavica vrlo je jednostavno i također zahtijeva tri laka koraka:

  • Prvo se nanosi posebna olovka za oči s česticama željeza, a možete je nanijeti i preko šminke za oči tako da nije potrebno prethodno temeljito očistiti kožu.
  • Uz pomoć namjenske olovke za oči povucite crtu na oku. Na vama je hoće li linija ići od jednog do drugog kuta oka ili se možda želite odlučiti na nešto izražajnije.
  • Pričekajte da se olovka za oči osuši i približite joj magnetske trepavice. Olovka za oči trebala bi lako privlačiti magnete. Ako se trepavice krivo prianjaju uz kapak, lako ih možete odlijepiti i pokušati ponovno.

Postavlja se pitanje - jesu li magnetske trepavice za svakoga? Kako biste bili sigurni da će se trepavice zalijepiti za kapak, morate koristiti odgovarajuću količinu olovke za oči. Tanka linija možda nije dovoljna i nisu sve žene obožavateljice debele i duge linije. Olovka za oči ne pristaje uvijek uz oblik oka, pa kod vlasnica spuštenih kapaka može potpuno zakazati. Prema mišljenju mnogih korisnica, miris olovke za oči nije baš ugodan, a aplikator joj je nedovoljno precizan.

Sažetak - koje trepavice odabrati za samostalnu nadogradnju trepavica kod kuće?

Čini se da su grozdovi trepavica za DIY nadogradnju trepavica kod kuće najbolji izbor. Vrlo se lako nanose, imaju nevjerojatno širok izbor stilova, a proizvođači osiguravaju da se svatko može nositi s njihovom primjenom. Osim toga, pristupačni su što se prevodi u trajnost primjene i učinkovitost. Ulaganje u set za nadogradnju trepavica omogućuje vam nanošenje trepavica više puta, a proizvodi u njemu sigurni su za oči.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti