Njega prirodnih trepavica. Naučite kako pravilno njegovati svoje trepavice

Njega prirodnih trepavica. Naučite kako pravilno njegovati svoje trepavice

Svi se mi želimo osjećati zdravo i dobro izgledati. Stoga je posljednjih godina jako porasla svijest o njezi kože i kose. To se također odnosi i na obrve i trepavice, a potonje igraju važnu ulogu u našem zdravlju. One ne samo da pružaju prekrasan okvir za naše oči, već ih i štite. Saznajte kako učinkovito njegovati svoje trepavice!

Njega trepavica - zašto morate brinuti o svojim trepavicama?

Ove sićušne dlačice koje okružuju naše oči imaju svoj prirodni životni ciklus i njihov gubitak je prirodan pa se ne biste trebali brinuti hoćete li pronaći trepavicu na obrazu. Svaki dan gubimo 2-3 trepavice po oku, ali na njihovom mjestu odmah počinju rasti nove.

Uloga trepavica za oči

Trepavice osiguravaju vlažnost naših očiju i smanjuju protok zraka koji naše oči izlaže suhoći ili kontaktu s vanjskim čimbenicima poput prašine ili znoja. Filtriraju sunčevu svjetlost, štite oči od opasnog zračenja, a također signaliziraju nadolazeće opasnosti djelujući slično mačjim brkovima. Kada nešto priđe vašem oku i dodirne vaše trepavice, aktivira refleks zatvaranja kapaka. Zato je jako važno znati kako njegovati svoje trepavice kako bi uvijek bile u dobroj formi.

Njega trepavica - kako njegovati trepavice?

Postoji nekoliko jednostavnih načina za jačanje i njegovanje prirodnih trepavica. Ovo su jednostavni trikovi koje svatko od nas može uključiti u svoju svakodnevnu rutinu. Vaše trepavice će vam uzvratiti uslugu, formirajući prekrasnu lepezu iznad oka. Evo nekoliko načina za njegu vaših trepavica.

Uklanjanje šminke - budite nježni prema svojim očima

Obratite pozornost na način na koji čistite kapke. Nemojte tretirati svoje trepavice kao neprijatelje i budite nježni prema njima. Ovo je velika pomoć u održavanju vaših trepavica u ispravnom stanju. Sve što trebate učiniti je natopiti vatu sredstvom za skidanje šminke i pritisnuti je na oko. Lagano je pritisnite na trepavice i pričekajte nekoliko sekundi, zatim nježno pomaknite vatu prema dolje, prateći smjer rasta trepavica. Ako je potrebno, ponovite taj korak. Nikada nemojte trljati oči i uvijek pokušajte vrlo temeljito očistiti trepavice. Ako na njima ostane maskara, to može dovesti do pretjerane suhoće ili infekcije oka.

Šampon za trepavice i obrve - bop ili flop?

Temeljito uklanjanje šminke trebalo bi dobro otopiti proizvode šminke i učiniti ih puno perivima, stoga uvijek očistite lice gelom za lice nakon skidanja šminke. Međutim, nećete uvijek moći njime dosegnuti sve sićušne razmake između trepavica. Osim toga, neki proizvodi za čišćenje mogu nadražiti oči. Stoga su šamponi za trepavice i obrve nedavno stigli na tržište ljepote. Ova kozmetika ima delikatne formule i pravilan pH. Ne iritiraju oči i dobro čiste trepavice. Preciznom četkicom možete rasporediti šampon po dlačicama i doći do svih razmaka između trepavica i obrva.

Serum za trepavice - ključ za prekrasne trepavice

Serumi za trepavice su već duže vrijeme super popularni, a u prilog tome govore pozitivne recenzije i vidljivi rezultati. Svakako jačaju trepavice, potiču njihov rast i imaju zaštitna svojstva. Ipak, važno ih je koristiti sustavno.

Za njihov učinak zaslužni su sastojci sadržani u formuli seruma. Najčešći su:

  • ricinusovo ulje koje povećava debljinu kose i sprječava lomljivost,
  • hijaluronska kiselina, odgovorna za maksimalnu hidrataciju kose,
  • keratin koji je glavni gradivni element kose,
  • aloe vera, koja smanjuje iritaciju i ima umirujuća, regenerativna i hidratantna svojstva.

Ovi proizvodi mogu poboljšati stanje vaših obrva i značajno ih produljiti ili podebljati. Provjerite Nanolash Eyelash Serum i dajte svojim trepavicama novu dimenziju.

Odaberite pravu njegu lica

Serumi i kreme za područje oko očiju mogu biti alergeni i komedogeni. Čak i ako su dermatološki i oftalmološki testirani, veganski i sadrže samo prirodne sastojke, možda vam neće odgovarati. Odabir prave njege kože često je metoda pokušaja i pogreške, ali to je jedini način da pronađete odgovarajući proizvod za nježnu kožu oko očiju. Sve u našem tijelu koordinira jedno s drugim, pa je stanje kože važno za folikule dlačica.

Kako njegovati trepavice - kućni lijekovi

Vjerojatno ste se pitali postoje li sigurni kućni lijekovi koji bi vam pomogli u njezi vaših trepavica. Ima ih dosta! Učincima je obično potrebno više vremena da se pojave, ali mogu biti jednako spektakularni.

Njega trepavica - ulja i maslinovo ulje

Ricinusovo, arganovo i kokosovo ulje imaju zdravstvena svojstva za naše tijelo. Izvrsno djeluju kao tretman za kosu, obrve i trepavice. Njihovim nanošenjem na trepavice se značajno zgušnjavaju i hidratiziraju te ih čine mekima i sjajnima. Ulja štite dlačice od gubitka vlage i proteina i čini dlačice fleksibilnijima. Maslinovo ulje sadrži vitamin E koji hrani trepavice i potiče rast kose. Također sadrži polifenole s antioksidativnim svojstvima.

Imat ćete koristi samo od njihovih regenerativnih svojstava. Samo nanesite stvarno malu količinu ulja na čistu špulu i prođite kroz trepavice. Bolje ga je nanositi navečer zbog masne i guste formule. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tjedana, no važno je redovito ponavljati tretman.

Njega trepavica - aloe vera i zeleni čaj

Aloe vera je dobro poznata biljka, njen sok ima hidratantna i antibakterijska svojstva. Može se koristiti samostalno ili pomiješano s uljima za trepavice. U svakom obliku blagotvorno djeluje na dlačice.

Zeleni čaj, iako možda zvuči iznenađujuće, također ima divan učinak na naše dlačice. Ima antioksidativna svojstva i siguran je za oči pa ga je potpuno sigurno koristiti na trepavicama. Čest je sastojak seruma za trepavice jer ima svojstva jačanja i stimuliranja.

Njega trepavica - vitaminski i mineralni dodaci

Ovo je uobičajena i široko dostupna metoda. U ljekarnama i drogerijama lako je nabaviti dodatke prehrani koji pomažu nadoknaditi nedostatke u našem tijelu. Najčešći uzročnici lošeg stanja kose, kože i noktiju su vitamini A i C, cink, željezo i biotin, kao i omega-3 polinezasićene masne kiseline. Ipak, prije nego što posegnete za dodacima, vrijedi provjeriti stanje u vašem tijelu, jer ni višak minerala i vitamina nije dobar.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti