Metode za nadogradnju trepavica - Naučite najpopularnije tehnike

Metode za nadogradnju trepavica - Naučite najpopularnije tehnike

Nadogradnje trepavica posljednjih su godina postale jedna od najtraženijih usluga kozmetičkih salona. Rasporedi većine umjetnika trepavica pucaju po šavovima, ali mnoge žene još uvijek su neodlučne jesu li ekstenzije trepavica zapravo za njih. Stereotipi o umjetnim trepavicama još uvijek zabrinjavaju mnoge od nas, no jesu li u pravu? Danas ćete saznati o profesionalnim ekstenzijama trepavica, kao i o DIY metodama nadogradnje trepavica za kućnu upotrebu.

Nadogradnja trepavica - prekrasne trepavice za svih

Umjetne trepavice odavno bi se trebale prestati povezivati s pretjeranim i dramatičnim efektima. Suvremene metode nadogradnje trepavica su raznolike i razvijene da odgovaraju svakom tipu oka i zadovolje svaku klijenticu. Njihova postojanost čine salone ljepote punima. Osim toga, možete birati između trepavica na trakama, magnetskih trepavica i hita novijeg doba - grozdova trepavica za DIY nadogradnju trepavica kod kuće. Dakle, postoji velik izbor!

Metode nadogradnje trepavica

Postoje tri glavne metode nadogradnje trepavica - klasična, volumenska i hibridna. Razlika između ovih tehnika je u broju korištenih trepavica i njihovoj vrsti. Uz pomoć svake od njih možete stvoriti različite prekrasne izglede.

Nadogradnja trepavica - klasična metoda

Klasična metoda nadogradnje trepavica često se naziva i metoda nadogradnje trepavica 1:1 jer uključuje spajanje jedne umjetne trepavice na jednu prirodnu trepavicu. Glavni rezultat ove metode je vrlo prirodan učinak pažljivo maskiranih, uvijenih i dužih trepavica te gušćeg izgleda trepavica.

Nadogradnja trepavica - volumenska metoda

Volumenska metoda ima za cilj znatno podebljanje trepavica. Dijeli se na lagane volumene (2D, 3D) i velike volumene (4-8D). Slično klasičnoj metodi, umjetne trepavice se lijepe na prave. U ovom slučaju se na jednu prirodnu trepavicu lijepi više od jedne umjetne trepavice (2D - dvije umjetne trepavice na jednu pravu, 3D - tri trepavice na jednu itd.). Učinci volumenske metode su uočljiviji nego kod metode 1:1. Trepavice odabrane za ovu metodu obično su svjetlije i uže u podnožju kako ne bi previše opterećivale oko i kako bi izgledale prirodno.

Nadogradnja trepavica - hibridna metoda

Nadogradnja trepavica hibridnom metodom podrazumijeva miješanje duljina i debljina nanesenih umjetnih trepavica. Jedna deblja umjetna trepavica se pričvrsti na jednu prirodnu, zatim se nekoliko tanjih trepavica lijepi na sljedeću pravu trepavicu. Dobivate suptilan volumen dok zadržavate što prirodniji učinak.

Želite li saznati više o najpopularnijim stilovima trepavica? Pogledajte našu objavu.

Koje druge metode nadogradnje trepavica razlikujemo?

  • DIY grozdovi trepavica

DIY grozdovi trepavice za kućnu upotrebu su inovativna i trenutna metoda produljivanja trepavica. Sintetičke trepavice postavljene su na kratke i fleksibilne trake. Za razliku od tipičnih trakastih trepavica, ove grozdove trepavica za DIY aplikaciju nanosi se ispod pravih trepavica. Ovo je iznimno važna značajka jer efekti izgledaju vrlo prirodno, a spojevi grozdova trepavica su nevidljivi. Razdvajanje na segmente također je vrlo zgodno prilikom nanošenja trepavica. Trebat će vam nekoliko dodataka za nanošenje vaših DIY grozdova trepavica. Možete ih kupiti zasebno ili u posebnim setovima. Oni su:

  1. Bonder koji zamjenjuje tradicionalno ljepilo za trepavice. Nanosi se cijelom dužinom prirodnih trepavica ili od korijena do polovice njihove duljine (izbor je na vama), a njegova ljepljiva formula omogućuje pričvršćivanje umjetnih grozdova na prave trepavice. Ovo ljepilo se ne suši dok nanosite trepavice, tako da ne morate žuriti i brinuti se da trepavice nisu dobro pričvršćene.
  2. Sealer koje neutralizira ljepljivost bondera nakon nanošenja grozdova trepavica. Također je odgovoran za izdržljivost gotovog izgleda. Nanosi se na trepavice na koje je prethodno nanesen bonder.
  3. Ergonomski aplikator koji olakšava stapanje umjetnih trepavica s pravima. Ima posebno oblikovane vrhove koji olakšavaju nanošenje i osiguravaju da ljepilo još bolje veže trepavice.
  4. Odstranjivač je proizvod koji vam omogućuje jednostavno i brzo skidanje grozdova.

DIY grozdovi trepavica dobra su opcija za sve koji žele dugotrajnije ekstenzije od trakastih ili magnetskih trepavica. Grozdovi trepavica traju oko 5 dana, a uz dobru njegu i oprez, vijek trajanja aplikacije može biti i duži. Proizvodi kojima se lijepe grozdovi trepavica ne dolaze u dodir s nježnom kožom kapaka.

  • Trepavice na trakama

Trepavice na trakama su najstarija metoda nadogradnje trepavica. Umjetne trepavice postavljaju se na dugačku traku koja se lijepi izravno na kapak iznad linije prirodnih trepavica. To zahtijeva posebno ljepilo za umjetne trepavice koje se nanosi duž cijele duljine trake. Trepavice se nježno prislone na kapak i zatim morate pričekati da se ljepilo osuši. Traka se, naravno, može izrezati kako bi odgovarala vašem oku. Na kraju dana jednostavno odlijepite trepavice s kapka.

Ovo je popularna metoda, ali ima svojih manjih nedostataka. Ljepilo kojim se stavljaju trepavice ima tendenciju oksidacije, pa tijekom dana može postati vidljivo i ne izgleda baš ugodno. Traka se vrlo često tijekom dana odlijepi na kutovima očiju što može iritirati kapak budući da su trake vrlo često dosta krute. To je također kratkotrajna metoda nadogradnje trepavica koja traje samo jedan dan.

  • Magnetske trepavice

Trakaste i magnetske trepavice vrlo su slične metode nadogradnje trepavica. Razlikuju se samo u primjeni. Za razliku od običnih trakastih ili grozdastih trepavica, ovdje ne koristimo ljepilo već posebnu olovku za oči koja u svojoj formuli ima čestice željeza. Na trakicama se nalaze mali magneti koje privlači formula olovke za oči.

Ova metoda nadogradnje trepavica je dobra i ima mnogo ljubiteljica, ali ima i svojih nedostataka. Korisnici se često žale na nezgodan izgled olovke za oči koji je vidljiv čak i tijekom dana. Jeftine magnetske trepavice dolaze s velikim magnetima koji ponekad mogu biti vrlo vidljivi. Osim toga, nanošenje magnetskih trepavica ovisi o olovci za oči i ne pristaje uvijek obliku oka pa ova metoda nije za svakoga. Linija također mora biti dosta debela i nisu svi ljubitelji tako jake šminke.

Metode nadogradnje trepavica - što još morate znati o umjetnim trepavicama?

Nadogradnja trepavica - koliko dugo traju učinci?

Prosječni životni vijek nadogradnje trepavica je oko 1,5 mjesec. Prirodna trepavica ima svoj životni ciklus i traje u prosjeku 3 mjeseca. U prosjeku gubimo 2-3 trepavice dnevno, tako da će vam trebati dopuna nakon 3-4 tjedna. U slučaju DIY grozdova trepavica, vijek trajanja je oko 5 dana, iako može biti i duži ovisno o naknadnoj njezi. Trakaste trepavice i magnetske trepavice su jednodnevne opcije.

Koliko dugo traje nanošenje nadogradnje trepavica?

Vrijeme nanošenja ovisi o načinu nadogradnje trepavica, vještinama vašeg umjetnika trepavica, kao i suradnji klijentice. Za trepavice 1:1 potrebno je najviše 2 sata. Nadogradnja trepavica metodom volumena traju od 1,5 do 3 sata. Nadogradnja trepavica trakastim, magnetskim ili DIY grozdovima trepavicama traju samo 10 minuta, pogotovo ako ste vješti.

Ne zaboravite da uspjeh oblikovanja trepavica ovisi o nekoliko čimbenika. To su stanje vaših prirodnih trepavica, vještine stilista i pravilna naknadna njega, o čemu više možete pročitati ovdje. Na to utječu i odabir odgovarajuće metode nadogradnje trepavica, korišteni materijali i vrijeme utrošeno na nadogradnju trepavica.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti