Maskara - Kako odabrati savršenu?

Maskara - Kako odabrati savršenu?

Maskara je osnova šminke. Bilo da se odlučite za prirodan izgled ili za hrabriji izgled za posebnu priliku, isticanje očiju je najvažniji dio šminke. Stoga izbor maskare uopće nije tako lagan zadatak. Trepavice imaju različite potrebe, a zato biste trebali znati kako udovoljiti njihovim zahtjevima.

Koje vrste maskare možemo razlikovati?

Ako ne znate koju maskaru odabrati, prije svega obratite pozornost na vrstu svojih trepavica. Zbog njihove raznolikosti, trebali biste odabrati maskaru za svoje specifične potrebe. Postoje četiri glavne vrste maskara:

  • maskara za volumen - vizualno povećava volumen i zgušnjava trepavice, pa je najčešće koriste vlasnice tankih i rijetkih trepavica,
  • maskara za produljenje trepavica - čini da kratke trepavice izgledaju duže i često vizualno podignute,
  • maskara za uvijanje - podiže ravne trepavice, daje im uvijen efekt i optički zaokružuje oči,
  • vodootporna maskara - odlikuje se posebnom formulom sa vodootpornim sastojcima (često ulja), tako da se ne razmazuje čak ni tijekom plivanja ili tuširanja.

Proizvođači pokušavaju kombinirati ta svojstva i stvoriti proizvode 2-u-1, a ponekad i 3-u-1. Svaki od njih omogućuje nam postizanje različitih rezultata, osobito ako je njegova formula prikladna za povećanje volumena dodavanjem dodatnih slojeva maskare. Ako vam se sviđa popularan učinak jako premazanih trepavica i smatrate da jedan sloj nije dovoljan, ova značajka će vas zanimati.

Što tražiti kada odabirete maskaru?

Kao što smo spomenuli, svaka je maskara dizajnirana za specifične potrebe, a glavna joj je uloga naglasiti pogled. Prije nego što se odlučite za određenu maskaru, obratite pozornost na najvažnije karakteristike proizvoda.

Maskara - dobra četkica

Pravilno oblikovana četkica, izrađena od kvalitetnog materijala, može doprijeti do korijena trepavica i do najkraćih trepavica te ih razdvojiti i uviti. Dakle, ako se pitate koju maskaru odabrati, uvijek imajte na umu oblik četkice. Iznimno je važno za efekte šminke koje želite postići. Za neke ovo može biti vrlo iznenađujući podatak jer mnoge žene ne obraćaju pozornost na četkicu pri odabiru maskare.

Najpopularnije četkice za maskaru su:

  • Četkica u obliku češlja, gdje su čekinje postavljene samo na jednoj strani štapića. Najbolje djeluje na kratkim i rijetkim trepavicama jer lako dopire do najkraćih dlačica i precizno ih razdvaja.
  • Ravna silikonska četkica, idealna za duže trepavice. To je najpopularnija vrsta četkice maskare, te se može vidjeti na većini maskara.
  • Stožasta silikonska četkica pokazala se kao jedna od najboljih vrsta za uvijanje trepavica i omogućuje vam dosezanje najkraćih trepavica u kutovima očiju s velikom preciznošću bez mrljanja kapka. Također radi odlično ako želite povećati volumen.
  • Blago zakrivljena silikonska četkica s kratkim vlaknima s jedne strane i dužim vlaknima s druge strane. Najčešće je biraju vlasnice ravnih trepavica, jer ih dobro uvija, osobito kada nanesete još jedan sloj maskare.
  • Silikonska četkica u obliku lopte. Iako ima vrlo specifičan dizajn koji ne podsjeća na običnu maskaru, savršena je za dosezanje i najsitnijih trepavica. Također vam omogućuje da nanesete maskaru iz svih mogućih kutova kako biste dosegli najkraće trepavice.
  • Vrlo uska četkica s kovrčavim vlaknima. Stvorena je za ravne trepavice koje nisu baš sklone oblikovanju jer vam omogućuje precizno nanošenje maskare i odlično uvija trepavice.
  • Gusta i velika četkica od klasičnih vlakana koja se može činiti malo neuredno. Ova vrsta četkice dizajnirana je za pružanje ekstremnog volumena trepavicama korištenjem velikog broja proizvoda. Možda se čini malo teškim za rad, ali kada postanete vješti, cijenit ćete rezultate koje pruža.
  • Klasična četkica jednostavnog dizajna koju koristi većina proizvođača maskara. Gotovo je besprijekorna s bilo kojom formulom maskare.

Maskara - prava formula

Najjeftinije maskare sklone su ljuskanju i raspadanju. To nije ugodno jer ulazak maskare u oko može izazvati suzenje i crvenilo. Povrh toga, izgleda vrlo neugledno. Isto je i kad se maskara nakon dodira s vlagom razmaže po kapcima. Stoga obratite pozornost na tvrdnje proizvođača o postojanosti njihovih proizvoda i pročitajte recenzije korisnika kako biste znali koja je maskara najbolja.

Maskara - sastojci za kondicioniranje

Opće je poznato da je maskara dio proizvoda za šminkanje. Više se povezuje sa šminkom nego s njegom trepavica. Ovo je pomalo pogrešno shvaćanje. Već dugi niz godina proizvođači obogaćuju formule svojih proizvoda raznim vrijednim sastojcima kao što su:

  • hijaluronska kiselina, odgovorna je za zadržavanje vode u dlačicama i dubinsku hidrataciju, dajući trepavicama zdraviji izgled,
  • keratin, glavni gradivni element dlačica - povećava otpornost trepavica i jača ih,
  • pantenol koji pojačava sjaj i osigurava hranjivost dlačica,
  • prirodna ulja poput ulja ricinusa, jojobe ili argana koja štite i jačaju trepavice,
  • prirodni voskovi sa zaštitnom funkcijom - stvaraju nježnu zaštitnu ovojnicu oko dlačice, te podmazuju i omekšavaju trepavice,
  • botanički ekstrakti koji također vlaže trepavice i sprječavaju lomljenje,
  • vitamin E koji pruža hranjivost i zaštitu trepavicama.

Ako se pitate koju maskaru odabrati, preporučujemo da obratite pozornost na sastojke koje sadrži. Zahvaljujući njima, vaše trepavice mogu dobiti nešto više od samog lijepog izgleda. Hranjenje i vlaženje vaših trepavica ključ je za njihovo dobro stanje. Stoga uvijek pokušajte provjeriti kvalitetu maskare koja vas zanima i nemojte kupovati jeftine proizvode koji će isušiti vaše trepavice i uzrokovati njihovo ispadanje.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti