Mapiranje trepavica - što je to i što uključuje?

Mapiranje trepavica - što je to i što uključuje?

Mapiranje trepavica se isplati koristiti, bez obzira jeste li početnik u svijetu nadogradnje trepavica ili imate dugogodišnje iskustvo u ovom području. Mapiranje trepavica osmišljeno je kako bi proces nanošenja ekstenzija trepavica bio lakši i znatno kraći. Kako dobro izvesti mapiranje trepavica? Je li to stvarno toliko korisno? Isplati li se koristiti gotove mape trepavica ili izraditi vlastite? Saznajte danas!

Mapiranje trepavica - što je to točno?

Mapa trepavica je, najjednostavnije rečeno, dijagram ekstenzija trepavica koji označava koje trepavice odabrati i nanijeti na određeni segment prirodnih trepavica. Takva mapa ima za cilj olakšati stilistu trepavica kreiranje specifičnih izgleda trepavica, ali i održati simetriju očiju klijentice. Osim toga, mapiranje trepavica može pomoći u smanjenju radnog vremena postupka. Traje manje od minute i korisno je za cijelu uslugu. Ne morate gubiti dragocjene trenutke razmišljajući o sljedećim koracima vašeg tretmana već možete posegnuti izravno za onim što pokazuje mapa trepavica.

Mapiranje trepavica - za koga je?

Mapiranje trepavica bit će korisno i novim i naprednim stilistima trepavica. Svakako će biti dobar izbor za početnike jer će naučiti kreirati specifične stilove trepavica i bolje upijati sve informacije, posebno u pogledu debljine, duljine i uvijenosti te odabranih metoda nadogradnje trepavica.

Napredni umjetnici trepavica također ga mogu s pouzdanjem koristiti kako bi svoj posao učinili lakšim i bržim. U tome nema apsolutno ničeg lošeg jer mapiranje trepavica može značajno povećati produktivnost. Zato je dobro naučiti mapiranje trepavica i početi ga koristiti.

Kako mapirati trepavice?

Cijeli proces je prilično jednostavan. Kada pripremate svoju klijenticu za nadogradnju trepavica, uvijek morate zapamtiti jedan od najvažnijih koraka - odvojiti donje trepavice od gornjih, kako ne bi smetale pri nanošenju umjetnih trepavica. To možete učiniti pomoću posebnih jastučića (obično hidrogel ili od posebnog materijala koji ne ostavlja vlakna). Stavite ih na donji kapak, odvojite donje trepavice i počnite stavljati ekstenzije. Ako se odlučite za izradu mape trepavica, ovo je pravi trenutak.

Uzmite olovku ili tanki marker i nacrtajte točkice na jastučiću koje označavaju duljinu umjetnih trepavica koje želite koristiti. Nacrtajte duge linije koje su produžeci prirodnih trepavica. Na taj način trepavice dijelimo na segmente označavajući ih brojevima koji odgovaraju duljini trepavica. Tako znamo za kojim trepavicama trebamo posegnuti tijekom postupka nadogradnje. To je to! Mapiranje trepavica nije zahtjevno niti dugotrajno, a može biti od nevjerojatne pomoći.

Zašto trebate obratiti pozornost tijekom stvaranja mapa trepavica?

Upamtite da praksom dolazite do savršenstva. Mapiranje trepavica nije teško i s vremenom svaki stilist trepavica razvije svoju metodu, ali da bi ona bila točna, vrijedi obratiti pozornost na nekoliko važnih čimbenika:

  • Ispravno izmjerite duljinu oba oka. Ne zaboravite da oba oka nisu uvijek ista, pa to morate imati na umu kako biste održali simetriju trepavica.
  • Također, nemojte zaboraviti izraditi mapu trepavica kada vaša klijentica sjedi ili stoji. Kada leži, na njezino tijelo djeluje gravitacija, zbog čega se kapak drugačije poravnava.
  • Možete i označiti mapu na kapku pomoću malih točkica. Vrijedi to učiniti, jer tijekom nanošenja umjetnih trepavica često rastežete kapak, mijenjajući mu oblik. Točkice vam daju veću kontrolu nad procesom.

SAVJET: Prilikom odabira olovke za izradu mape trepavica, odlučite se za boju koja nije crna. Može biti zelena ili ružičasta. Tako će vam se oči puno manje umarati jer će boja trepavica i boja mape biti u kontrastu jedna s drugom.

Gotove mape trepavica - vrijedi li ih koristiti?

Gotove mape trepavica dolaze kao naljepnice koje možete zalijepiti na hidrogel blazinicu. Osiguravaju veliku praktičnost i, naravno, možete ih koristiti, ali to nije uvijek najbolji izbor. Postoje dva razloga.

  1. Korištenjem gotovih naljepnica nećete razviti vlastitu metodu. Naljepnice su podijeljene u različite stilove trepavica, ali profesionalci smatraju da je bolja opcija stjecati praksu na ovom polju. Osim toga, klijentica će svakako cijeniti vaš individualni pristup i pažnju.
  2. Mogu učiniti više štete nego koristi. Podsjetnik: oči svake osobe potpuno su različite, a desno i lijevo oko nisu uvijek simetrični. Korištenje iste šablone na lijevom i desnom oku može stvoriti asimetričan izgled. Stoga bi bilo najbolje da stilist trepavica analizira oblike očiju i sam nacrta mapu trepavica kako bi se stvorio lijep i simetričan izgled trepavica.

Mapiranje trepavica za - najpopularnije stilove trepavica

  • Efekt očiju lutke: Koristite najduže trepavice u središtu oka. Efekt oka lutke osmišljen je kako bi oko izgledalo više okruglo i kako bi ga se vizualno više otvorilo. Ovaj efekt idealan je za vlasnice očiju u obliku badema ili široko razmaknutih očiju.
  • Efekt mačjeg oka: Ovaj se efekt najčešće koristi kako bi oko izgledalo duže. Postupno povećavajte duljinu trepavica od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka. Ipak, ne zaboravite koristiti kraće trepavice (za 1 ili 2 mm) na samom rubu vanjskog kuta. Prirodne trepavice su na tom području kraće, a ponekad i nešto slabije, što može uzrokovati brže ispadanje trepavica ili spuštanje prema dolje, što može pokvariti gotov izgled. Ovaj stil se često smatra prilično univerzalnim, ali najbolje odgovara bliskim ili okruglim očima.
  • Efekt vjeveričjeg oka: ovaj efekt možete povezati s oblikom planine. Uključuje postupno povećanje duljine trepavica od unutarnjeg kuta oka dok ne dođete do najviše točke luka, zatim postupno smanjivanje duljine trepavica. Efekt vjeveričjeg oka usmjeren je na podizanje vanjskog kuta oka, pa je prikladan za vlasnice bademastih ili blisko postavljenih očiju sa spuštenim kapcima.
  • Kim efekt: Jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih efekata nadogradnje trepavica. Kao što možete vidjeti na fotografiji, osim standardnog volumena trepavica, svaki sljedeći segment je pojačan dužim trepavicama, stvarajući spektakularne zrake. Ovo je još jedan univerzalni efekt, ali najbolji je za bademaste i okrugle oči.


Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti