Bojanje trepavica. Kana ili bojanje trepavica - što odabrati?

Bojanje trepavica. Kana ili bojanje trepavica - što odabrati?

Postoji nekoliko načina kako obojiti trepavice i učiniti ih gušćima. Maskaru za ovaj zadatak koristimo svakodnevno, svi uporniji posegnut će za serumom za trepavice ili ricinusovim uljem, no na rezultate će morati pričekati. Što ako želite nešto dugotrajnije od maskare i što brži učinak? S kanom i bojom za trepavice priskočite u pomoć!

Bojanje trepavica - kana u prahu, kana u gelu ili boja za trepavice?

Počnimo s time što je zapravo kana. Pravi se od praškastih listova lavonije i koristi se za bojenje trepavica, kose i obrva. Bojanje kanom bitno se razlikuje od uobičajenog bojanja kose jer:

  • kana pomiješana s vodikovim peroksidom oblaže kosu izvana i daje joj drugačiju boju, također zgušnjava kosu i poboljšava njezino stanje,
  • boja pomiješana s oksidansom prodire u kosu i trajno mijenja njen pigment iznutra.

Bojanje trepavica - što uključuje?

Bojanje trepavica kanom u prahu uključuje korištenje bilja u prahu. Kada se pomiješaju s demineraliziranom vodom, vodikovim peroksidom ili hidrolazom poput ružine vodice, nastaje pasta koja boja dlačice i kožu. Kada se nanese na čistu kosu, čvrsto prianja uz vlas i mijenja boju. Prednost kane je u tome što vizualno podebljava trepavice ili obrve, čineći dlačice dužima.

S druge strane, kana u gelu je gotov proizvod, također stvoren korištenjem prirodnih biljaka. Međutim, može sadržavati dodatne sastojke za regeneraciju ili poboljšanje boje. U ovom slučaju gel kana oblaže dlačice i izvana i daje dojam većeg volumena.

Boje za trepavice i obrve kemijski su proizvodi. Najčešće dolaze u dvokomponentnom obliku - pakiranje sadrži amonijak i boju, zatvorene u tubi ili vrećici, kao i oksidans u bočici. Bojanje s njima je definitivno nježnije i ne mrlja kožu za razliku od kane. Nikako ne zgušnjava dlačice i najčešće se koristi tijekom tretmana podizanja i laminiranja trepavica kako bi pojačao njihov učinak i kako bi se trepavice potamnile.

Bojanje trepavica kod kuće

Korištenje kane za trepavice kod kuće je nevjerojatno jednostavno i jeftino. Kanu u prahu, gel kanu i boje za trepavice lako možete pronaći u online trgovinama i običnim drogerijama po vrlo pristupačnim cijenama. Svi proizvodi dostupni su u različitim bojama (crna, tamno smeđa, svijetlo smeđa, crvena itd.), tako da ih možete uskladiti sa svojim karakteristikama. Proizvodi su najčešće prikladni za bojanje i trepavica i obrva, tako da oboje možemo obojati odjednom.

Kako se pripremiti za bojanje trepavica kod kuće?

Prije bojenja trepavica, vrijedi poduzeti nekoliko jednostavnih koraka, kao što su:

  • Prije nanošenja kane ili bojanja, pripremite sve prema uputama i dobro očistite trepavice. Dobro je temeljito skinuti šminku i očistiti trepavice šamponom za trepavice i obrve koji će vam dati stopostotnu sigurnost da su vaše trepavice bez ulja i nečistoća.

Savjet: ako kanom namjeravate bojati i obrve, dobro je prije toga napraviti fini piling obrva. Time ćete se riješiti mrtve kože i stvoriti savršenu podlogu za bolje prianjanje kane na kožu.

  • Važno je zaštititi kožu oko očiju, uključujući i kapke. Kana ostavlja tragove na koži, što je korisno kod bojanja obrva, ali nije isto s trepavicama. Za bolje iskustvo možete koristiti vazelin ili masnu kremu.
  • Kana i boje se nanose izravno na trepavice. To možete učiniti bez dodatne zaštite, ali preporučamo korištenje jastučića vate za ovaj zadatak. Samo ih dobro namočite i stavite na donji kapak. Na taj način ćete zaštititi kožu i znatno olakšati nanošenje kane preko trepavica.

Kako samostalno obojati trepavice, korak po korak?

Lako možete sami napraviti kanu za trepavice. Ako ste pripremili trepavice ili obrve slijedeći prethodno navedene korake, možete odmah početi. Preporučamo nanošenje kane za trepavice prvo na jedno, a zatim na drugo oko ako nemate nekoga tko bi vam pomogao u tretmanu.

  • KORAK 1: Pripremite kanu prema uputama proizvođača. Za to možete koristiti čašu, kao i bilo koju četku ili vatu. Ne zaboravite dobro promiješati sastojke u slučaju kane u prahu.
  • KORAK 2: Stavite prethodno pripremljenu navlaženu vatu na donji kapak.
  • KORAK 3: Zatvorite oko i počnite nanositi kanu. Pokušajte temeljito rasporediti proizvod po svim trepavicama.
  • KORAK 4: Ostavite kanu na trepavicama oko 15 minuta, pridržavajte se preporuka proizvođača! Ponekad je preporučeno vrijeme 10 minuta ili 30 minuta. To čini veliku razliku u procesu bojanja.
  • KORAK 5: Pažljivo isperite kanu toplom vodom. Pokušajte ne dopustiti da vam uđe u oko i nemojte jako trljati trepavice. Kana po konzistenciji podsjeća na blato i lako se ispire.

Gotovi ste. Nakon nekog vremena prijeđite na drugo oko. Kako biste održali postojanost učinka, vrijedi izbjegavati pretjerano vlaženje trepavica (izbjegavajte bazen, dugo kupanje, saunu) prva 24 sata.

Bojanje trepavica - učinci

Učinci kane za trepavice mogu biti zaista iznenađujući. Trepavice su gušće, tamnije, sjajne i hidratizirane. Linija trepavica postaje vizualno deblja. Iako kana za trepavice možda zvuči neupadljivo, ona uistinu naglašava pogled i daje mu definiciju, a na korištenje maskare možete zaboraviti na neko vrijeme.

Boja za trepavice možda neće podebljati trepavice, ali čini liniju trepavica debljom produbljujući boju trepavica, čineći okvir oka oštrijim.

Bojanje trepavica - koliko dugo traje?

Učinci bojenja trepavica obično traju oko 3 tjedna. Zbog prirodnog životnog vijeka trepavica koje će kad-tad sigurno otpasti, možete sa sigurnošću ponoviti bojanje trepavica nakon mjesec dana. Učinak nestaje polako i vrlo prirodno, tako da se ne morate brinuti da će vam trepavice nakon nekog vremena početi izgledati lošije. Možete sa sigurnošću nanijeti maskaru ili ih uviti uvijačem za trepavice, to neće utjecati na rezultate.

Bojanje trepavica - naknadna njega

Obojene trepavice ne zahtijevaju dodatnu njegu, ali neće ni škoditi. Želite li i dalje poboljšavati stanje svojih trepavica, posegnite za Nanolash serumom za trepavice i nanesite ga na rub trepavica. Ulja imaju tendenciju ispirati kanu s trepavica pa možete skratiti vijek trajanja bojenja.

Također, ne zaboravite nježno tretirati trepavice kada skidate šminku. Trenje nikad nije dobro.

Bojanje trepavica - postoje li kontraindikacije?

Iako je kana prirodna boja i ne sadrži amonijak, može utjecati na naše tijelo. Uvijek obratite pozornost na formulu proizvoda i provjerite ima li u njemu alergena.

Upamtite da nikada ne smijete koristiti kanu na svježe laminiranim trepavicama ili na podignutim trepavicama ili na botoksu! Ove vrste tretmana uključuju nanošenje kemijskih proizvoda na trepavice. Kana bi ih mogla jako isušiti. Uvijek slušajte preporuke svog umjetnika trepavica.

Bojanje trepavica kanom ili bojom za trepavice također se ne preporuča tijekom aktivne infekcije oka ili bilo kakve upale, kako se stanje ne bi pogoršalo.

Bojanje trepavica tijekom podizanja i laminacije trepavica

Nakon podizanja i laminacije trepavica, najbolje je dati trepavicama malo vremena da se odmore. Kao što smo već spomenuli, tijekom ovih tretmana trepavice su podvrgnute kemijskim procesima koji ni na koji način ne surađuju s biljnim bojanjem. Naprotiv, kemijski tretirane trepavice trebaju hidrataciju.

Bojanje ipak nije potpuno isključeno. Prilikom izvođenja podizanja i laminacije trepavica stilisti za trepavice često nude istovremeno i bojanje trepavica. Ovdje se najčešće koristi boja za trepavice. Iako samo podizanje i laminacija imaju izrazito njegujući i podebljujući učinak na trepavice, dodatnim bojanjem dobro odabranom nijansom učinak se može odlično pojačati.

Podizanje i laminacija trepavica kod kuće

Podizanje i laminiranje trepavica kod kuće već je neko vrijeme moguće i pristupačno. Nekoliko proizvođača pokušalo je zadovoljiti potrebe svojih kupaca i izradilo posebne setove za podizanje trepavica. Mogu ih koristiti, naravno, profesionalci, ali su također prikladni za samostalno izvođenje tretmana. Ovi setovi dolaze s jasnim i jednostavnim uputama korak po korak, što zasigurno olakšava rad. Za više informacija o podizanju i laminaciji trepavica kod kuće pogledajte ovu objavu.

NAPOMENA: Ne uključuju svi setovi boju za trepavice, stoga je dobra ideja kupiti je unaprijed.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti