Podizanje i laminacija trepavica. Sve što treba znati

Podizanje i laminacija trepavica. Sve što treba znati

Sigurno ste čuli za nešto što se zove podizanje trepavica ili laminacija trepavica. To je definitivno najbolja metoda za poboljšanje izgleda, ali i stanja trepavica. Ostaju na mjestu i izgledaju voluminoznije, što očito dodaje nevjerojatnu definiciju očima. Nastavite čitati za više detalja!

Što je podizanje trepavica i koje efekte ima?

Tretman je osmišljen kako bi ojačao dlačice trepavica ispunjavajući ih proteinom keratinom, poznatim kao gradivnim elementom dlačice. Podizanje i laminiranje trepavica uključuje primjenu posebnih otopina koje mijenjaju strukturu dlačica. Otapaju disulfidne veze kako bi trepavice bile lakše za upravljanje i lakše upijale hranjive tvari, a zatim obnavljaju veze i zatvaraju sloj kutikule dlačica.

Koja je razlika između podizanja trepavica i laminacije trepavica?

Treba napomenuti da je svaki proces laminacije također i podizanje trepavica, no nije svako podizanje trepavica i laminacija trepavica. Ove pojmove ne možemo koristiti naizmjenično.

  • Podizanje trepavica daje trepavicama željeni oblik. Rješenja koja se koriste za proces podizanja trepavica imaju za cilj učiniti dlačice lakšim za rukovanje. Zahvaljujući tome, uz pomoć specijalnih silikonskih štapića i ljepila za trepavice možemo podići trepavice, držati ih na mjestu i napraviti željenu uvijenost.
  • Laminacija trepavica se može nazvati keratinskim podizanjem trepavica, a obično je to posljednja faza cijelog tretmana s ciljem hidratacije trepavica koje su upravo premazane kemijskim otopinama. Praznine u trepavicama popunjavaju se keratinom, a trepavice postaju elastične, jake i dodatno zaštićene.

Efekti nakon podizanja i laminacije trepavica

Najveća prednost podizanja i laminacije trepavica je da trepavice izgledaju prirodno, a ne pretjerano. Savršeno su odvojene, sjajne i deblje, što im daje zdraviji izgled. To je razlog zašto većina žena odlaže maskare i uvijače za trepavice. Naravno, možete ih koristiti nakon podizanja trepavica - to u potpunosti ovisi o vama.

Rezultati nakon podizanja trepavica:

  • efekt trajnog podizanja trepavica
  • uvijanje trepavica i dugotrajnije trepavice
  • dublja boja trepavica (ako koristite i boju za trepavice)

Rezultati nakon laminacije trepavica:

  • dubinski nahranjene, jake trepavice
  • gušće trepavice
  • elastičnost i sjaj trepavica
  • prirodni, dugotrajni rezultati

Podizanje i laminacija trepavica. Što to uključuje?

U nastavku predstavljamo proces podizanja i laminiranja trepavica koji uvijek uključuje iste korake bez obzira na to radite li to u salonu ili sami pomoću pribora za podizanje trepavica kod kuće. Tretman traje oko sat i pol.

KORAK 1. PRIPREMITE SVOJE TREPAVICE

Dubinski očistite trepavice od ostataka šminke, prašine i ulja. Slobodno koristite posebno napravljen [šampon za trepavice i obrve].

KORAK 2. ZAŠTITITE DONJI KAPAK I TREPAVICE

Možete koristiti posebne hidro-gel flastere. Jednostavno ih postavite na kapak, odvajajući gornje i donje trepavice. Smanjit ćete rizik od sljepljivanja gornjih i donjih trepavica.

KORAK 3. ODABERITE NAJBOLJE SILIKONSKE ŠTAPIĆE

Posegnite za silikonskim štapićima za podizanje i laminiranje trepavica. Odaberite najbolju veličinu za svoje oko i postavite štapić preko cijelog gornjeg kapka. Ako se bojite da se štapić pomiče, možete ga učvrstiti pomoću ljepila za podizanje trepavica.

KORAK 4. PRIPREMITE SVOJE TREPAVICE ZA TRETMAN

Pomoću istog ljepila i posebnog češlja za podizanje trepavica pričvrstite gornje trepavice na štapić. Pokušajte držati trepavice precizno odvojene.

KORAK 5. OTVORITE LJUSKE KUTIKULE

Koristite otopinu za aktiviranje za podizanje i laminaciju trepavica. Namijenjena je opuštanju strukture dlačica što čini trepavice lakšima za oblikovanje i rukovanje. Nanesite proizvod na trepavice čistim aplikatorom, otprilike jedan milimetar od linije trepavica. Dlačice dobivaju injekciju keratina i upijaju sve potrebne hranjive tvari. Nakon otprilike 7-10 minuta, uklonite proizvod pamučnom blazinicom ili drugim čistim aplikatorom.

KORAK 6. UČINITE PODIZANJE TREPAVICA DUGOTRAJNIM

Koristite neutralizirajuću otopinu za podizanje i laminiranje trepavica. Proizvod je namijenjen za neutralizaciju aktivacijske otopine i zatvaranje ljuskica kutikula. Nanesite otopinu čistim aplikatorom, oko jedan milimetar od linije trepavica, i ostavite da djeluje 7 do 10 minuta. Na kraju uklonite proizvod čistom pamučnom blazinicom ili drugim čistim aplikatorom.

KORAK 7. UPOTRIJEBITE BOJU ZA TREPAVICE (NIJE OBAVEZNO)

Ako želite potamniti trepavice tijekom procesa podizanja trepavica, trebali biste to napraviti u ovoj fazi. Ostavite boju na trepavicama prema uputama proizvođača proizvoda (pogledajte točno vrijeme na pakiranju).

KORAK 8. VRIJEME JE ZA REGENERATOR

Keratinski regenerator za podizanje i laminaciju trepavica poboljšat će rezultate tretmana. Takav serum daje glatkoću trepavicama, pruža prirodan sjaj, elastičnost i otpornost. Nanesite ga oko jedan milimetar od ruba trepavica i ostavite da djeluje 7 do 10 minuta. Zatim ga operite mokrom vatom.

KORAK 9. PAŽLJIVO UKLONITE ŠTAPIĆ

Prilikom skidanja silikonskog štapića možete koristiti mokri štapić za uši. Gurnite ga ispod štapića nježno i pažljivo. Ljepilo za podizanje trepavica topivo je u vodi pa će štapić lako skinuti s kapka i trepavice. Upotrijebite jednokratnu četkicu za pročešljavanje trepavica kao završni detalj.

Koje stvari trebate zapamtiti nakon podizanja i laminacije trepavica?

Biti oprezan i pažljiv je ključna stvar 24 sata nakon procesa podizanja trepavica. Nemojte močiti niti dirati trepavice. Nemojte koristiti šminku i preskočite područje trepavica kada nanosite njegu kože poput hidratantnih krema za lice i ulja. Nakon 24 sata možete krenuti s njegovanjem trepavica. Korištenje kvalitetnih ulja za hidrataciju trepavica najbolji je izbor jer trepavice nakon podizanja trepavica i laminacije vrlo dobro upijaju sve vrste hranjivih tvari i vitamina.

Podizanje i laminacija trepavica. Koliko dugo traje i kada ponoviti tretman?

Kao i dlake na glavi, trepavice imaju prirodni životni ciklus, a dlačice s trepavica ispadaju u određenom trenutku. Drugim riječima, učinak nakon podizanja trepavica ovisi o prirodnom procesu. S obzirom na prosječni vijek trajanja trepavica, rezultati traju oko 5 tjedana, ali to nije pravilo. U nekim slučajevima podizanje i laminacija trepavica traje čak 7 tjedana.

Optimalno vrijeme nakon kojeg treba ponoviti podizanje trepavica je od 5 do 7 tjedana. Tada je najveća vjerojatnost da će nove trepavice zamijeniti stare koje su bile laminirane.

Kontraindikacije podizanja i laminacije trepavica:

  • alergijska bolest oka
  • ljuštenje kože u području oko očiju
  • konjunktivitis i druge infekcije
  • preosjetljivost oka
  • katarakta i glaukom
  • čmičak, keratitis
  • kemoterapija

Podizanje i laminacija trepavica - mišljenja

Pronaći ćete recenzije kompleta za podizanje trepavica i čuti mišljenja o tretmanu od svojih prijatelja ili ih pročitati na internetu. Ona su jasne: žene koje su radile podizanje trepavica zadovoljne su rezultatima i obožavaju nevjerojatnu uvijenost i volumen trepavica. Cijene i dugotrajne učinke, a većina ih ponavlja tretman.

Podizanje trepavica kod kuće. Vrijedi li napraviti to?

Općenito, podizanje trepavica kod kuće uključuje iste korake i proizvode kao i tretman kod profesionalca. Samo trebate kupiti poseban komplet za podizanje i laminaciju trepavica kod kuće; pronaći ćete jedan u našoj Nanolash trgovini. Komplet uključuje jasne, jednostavne upute i sve bitne dodatke. Možete upotrijebiti gornji vodič i uživati u besprijekornim trepavicama dostojnim salona!



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti