Najpopularnije pogreške pri nanošenju maskare koje sigurno radi svaka žena

Najpopularnije pogreške pri nanošenju maskare koje sigurno radi svaka žena

Nanošenje maskare smatra se najlakšim korakom tijekom rutine šminkanja. Međutim, većina nas nije svjesna pogrešaka zbog kojih naša maskara nije postojana cijeli dan ili ima lošiji učinak. Provjerite radite li neku od ovih pogrešaka i otklonite ih što je prije moguće.

Pogrešno nanošenje maskare. Zašto niste zadovoljni svojom šminkom za oči

Loše nanesena maskara definitivno vam može pokvariti raspoloženje, pogotovo kada usred dana uočite grozne, paukaste, kvrgave trepavice. Maskara koja izaziva rakunske oči ili se ljušti i pada na obraze neće učiniti da se osjećate bolje. Pogreške tijekom nanošenja maskare također mogu pogoršati vaše trepavice, uzrokujući suhoću, lomljenje ili čak pretjerano ispadanje. U nastavku zaokružujemo najpopularnije pogreške u nanošenju maskare koje možete jednostavno otkloniti.

Pogreške pri nanošenju maskare

  • Stavljate previše maskare

Sanjajući o spektakularnim efektima, skloni smo nanijeti nekoliko slojeva maskare tijekom rutine šminkanja. To nije loše, ali - kao i uvijek - umjerenost je dobrodošla. Uklanjanje viška maskare sa štapića također je iznimno važno tijekom nanošenja. Možete koristiti maramicu. Ne preporučujemo brisanje o tubu jer će se vjerojatno osušiti na tubi i jednostavno se oljuštiti.

Kako bismo postigli snažan volumen i duljinu trepavica, potrebna su nam dva ili tri sloja najviše, međutim, postoje bolja rješenja koja preporučujemo. Prvo, trebate potražiti maskaru s određenom namjenom. Tržište kozmetike nudi mnoštvo maskara za duljinu ili volumen kojima je potreban samo jedan sloj kako bi vaše trepavice dobile željeni izgled.

Nanošenje primera za maskaru još je jedno učinkovito rješenje. To je vrijedan proizvod jer nudi njegujući i zaštitni učinak. Podloga za maskaru olakšava nanošenje maskare, smanjuje ljuštenje i razmazivanje, plus daje primjetnu gustoću trepavicama i zadržava hidrataciju. Hranjivi sastojci iz primera za maskaru prodiru u trepavice i njeguju ih, a potreban vam je samo jedan sloj maskare za željeno podebljanje i duljinu trepavica.

  • Pogrešno koristite uvijač za trepavice

Nažalost, iako je jedan od najpopularnijih dodataka za šminkanje, ne koristi se uvijek na pravi način. Što je najvažnije, prije nanošenja maskare koristimo uvijač za trepavice. Korištenje nakon nanošenja maskare može završiti pucanjem ili čupanjem trepavica!

Ne zaboravite ga uvijek koristiti na čistim trepavicama bez šminke. Alat će vam omogućiti podizanje i uvijanje trepavica, a uz pomoć dobre maskare učinak će trajati cijeli dan.

  • Dodajete više maskare tijekom dana

U užurbanim danima, žurba i preopterećenost poslom mogu utjecati na našu šminku. Korekcije šminke potpuno su u redu, međutim, nanošenje novog sloja maskare na trepavice koje su već bile premazane maskarom satima prije velika je pogreška. Tijekom višesatnog nošenja, trepavice skupljaju prašinu i dlačice s naše odjeće, zbog čega svježi sloj maskare ostavlja trepavice slijepljene i zgusnute, zbog čega izgledaju još gore.

Ako želite nanijeti više maskare, najbolja ideja je uklanjanje maskare koju ste prethodno nanijeli. Upotrijebite pamučni jastučić i štapić za uši. Stavite jastučić ispod trepavica i nježno uklonite proizvod kližući mokrim štapićem za uši od baze trepavica prema vrhovima. Na taj način nećete uništiti cijelu šminku. Tada možete nanijeti novi sloj maskare.

  • Koristite staru maskaru

Svaki proizvod ima rok trajanja, pa tako i maskara. Formalno, maskaru treba mijenjati svaka dva ili tri mjeseca. Istekla formula ne osigurava ravnomjerno prekrivanje; postaje gušća pa se neravnomjerno nanosi na trepavice i odmah ih lijepi. Formirane grudice sigurno ne izgledaju uredno. Da stvari budu gore, vrlo je vjerojatno da će dospjeti u oko uzrokujući osjećaj peckanja, suzenje očiju i crvenilo. Stara maskara jako loše djeluje na dlačice na trepavicama. Čini trepavice suhima i može uzrokovati lomljenje trepavica i - u najgorem slučaju - gubitak trepavica.

Imajte na umu da je oko kao organ iznimno osjetljivo i ne smije se izlagati takvim rizicima. Zamjena maskara nije samo briga za uredan izgled šminke već i za dobrobit i zdravlje.

  • Upumpavate zrak u tubu maskare

Koliko puta ste pumpali štapić maskare pokušavajući ga premazati proizvodom što je više moguće? Ovo je velika pogreška! Na taj način dovodite zrak u tubu, što skraćuje vijek trajanja vaše maskare.

Kako biste dobili optimalnu količinu maskare na štapiću - zakrenite ga u tubi pod blagim kutom kako biste pokupili proizvod s unutarnje strane bočice. Maskara će se bolje zalijepiti za štapić nego kada stalno stavljate i vadite štapić.

  • Gledate prema gore tijekom nanošenja maskare

Jeste li skloni razmazati kapke ili čak staviti maskaru na obrve? Vjerojatno podižete pogled kada nanosite maskaru. Pokušajte to učiniti gledajući prema dolje, idealno držeći oči poluzatvorene. To će spriječiti da proizvod dođe na vašu kožu i stvorit ćete ljepšu uvijenost trepavica. Uvijek pomičite štapić maskare naprijed-natrag kako biste lakše razdvojili trepavice i ravnomjerno ih premazali maskarom.

Kad podignete pogled tijekom nanošenja maskare, također vam se nešto loše događa na čelu. Produbljujete bore na čelu što može ubrzati proces starenja kože.

SAVJET: Ako vam se dogodi da razmažete kožu, nemojte je odmah čistiti. Možete bezbrižno završiti šminkanje lica, a zatim ostatke jednostavno ostružite noktima. Neće ostati nikakav trag. Mokra maskara, s druge strane, vjerojatnije će se još gore razmazati i oduzeti vam više dragocjenog vremena.

  • Donje trepavice - ili nanosite previše maskare ili je uopće ne nanosite

Vjerojatno prastara dilema oko maskare. Važno je pronaći sretnu sredinu. Donje trepavice također je potrebno premazati maskarom jer može doći do jakog kontrasta ako ih ostavite bez šminke. Ako nema ravnoteže između gornjih i donjih trepavica, to je vidljivo i oči djeluju manje. S druge strane, nanošenje previše maskare na donje trepavice može učiniti da trepavice izgledaju smiješno i preopterećeno.

Upotreba vrha špulice je najbolji način za nanošenje maskare na donje trepavice. Tu su i maskare s posebnim tankim aplikatorom za nanošenje donjih trepavica bez problema.

NAPOMENA: Ako imate spuštene kapke, najbolje je da ne nanosite maskaru na donje trepavice. Inače bi vaše oči mogle izgledati tužno.

  • Često koristite vodootporne proizvode

Možda se čini nevinim, no gusta formula vodootpornih maskara zahtijeva više vremena koje potrošite na skidanje šminke prije spavanja. Umorni i frustrirani, skloni smo oštrom trljanju kapaka, što je vrlo opasno - obično lomite dlačice trepavica ili uzrokujete njihovo prerano ispadanje. Ne zaboravite da odabirom vodootporne maskare odlučujete posvetiti više vremena njezinom nježnom uklanjanju.

  • Ne uklanjate šminku

Ako ste se pitali što je najgora stvar koju možete učiniti svojim trepavicama, to je zaboraviti na njegu trepavica. Svaka vrsta šminke opterećuje trepavice i kožu, zbog čega je važno ostaviti ih da se odmore noću. Maskara obavija trepavice pa čak i najskuplje i najbolje formule mogu naštetiti vašim trepavicama ako ih nosite predugo. Suhoća trepavica je zajamčena ako stalno zaboravljate na skidanje maskare. Ne zaboravite uvijek skinuti šminku prije spavanja. Na tržištu postoje posebni šamponi za obrve i trepavice ako želite još više njegovati svoje trepavice.

Postoji li povezanost između njege trepavica i očiju?

Svakodnevna njega trepavica ima veliki utjecaj na izgled vaše šminke. Maskara se bolje prianja na zdravim trepavicama. Ako imate rijetke trepavice, nakon što ih namažete maskarom, možda ćete imati primjetne praznine. Zbog toga morate izbjegavati gore navedene pogreške, a svoje trepavice njegovati svakodnevno.

Njega trepavica. Kako ojačati trepavice?

Postoje tri najpopularnija i najučinkovitija načina za jačanje trepavica, pristupačna i štedljiva za novčanik.

  • Serum za trepavice. Sve je više proizvoda koji nam pomažu da dobijemo gušće i znatno jače trepavice. Razni serumi za trepavice imaju posebno osmišljene formule koje obiluju vitaminima i hranjivim tvarima. Djeluju tako da revitaliziraju i štite trepavice te potiču rast trepavica.
    Ricinusovo ulje. Njegovi pozitivni učinci poznati su već dugo jer je popularno ulje za kosu koje nudi mnoge dobrobiti. Ispostavilo se da izvrsno djeluje na jačanje obrva i trepavica. Ulje ih čini nahranjenima, gušćima i sjajnijima. Ricinusovo ulje je sjajno za poticanje rasta dlačica.
    Dopuna. Optimalna opskrba vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima donosi dobrobiti za cijelo tijelo. Svi nedostaci pojavljuju se kroz slabiju kosu i nokte. U ljekarnama možemo pronaći mnoge proizvode na bazi bilja za nadoknadu nedostataka.

Provjerite našu objavu ako želite saznati više o njezi trepavica.



Napiši komentar. Bit će objavljen čim ga moderator odobri.
Pravila privatnosti

Naša web stranica koristi kolačiće, također i kolačiće treće strane za korištenje vanjskih alata. U slučaju da korisnik ne da svoj pristanak, koriste se samo najvažniji kolačići. Postavke u svom pregledniku možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Pristajete li na korištenje svih kolačića?

Pravila privatnosti